tisdag 18 maj 2010

Farbror Elofs Skafferi





heter en ljuvlig liten pärla ute på den skånska landsbygden, Billeberga närmare bestämt.
Har besökt min ena halva av galna släkten i Helsingborg under helgen, därav en kort paus i bloggandet. Nu är jag tillbaks, mätt och nöjd efter en god helg.
Skåne har gott om fantastiska sevärdheter och framför allt restauranger.
Farbror Elofs Skafferi är en av dem. Du äter i en fd skånelänga som en gång i tiden var en loppis.
Alla loppisprylar är kvar och pryder ditt bord. Vi hade bla en plastanka som bordskavaljer.
Maten då? Skånsk, vällagad och med finess. Sparrissoppa med löjröm, lågtempererad kalvfile med färskpotatis, rabarber i olika former. Detta sköljdes ner med ett gott rött:
Les Crestes, från ett av många favoritdistrikt; Priorat. Finns i beställningssortimentet.
Fruktigt med toner av blåbär, björnbär, fat, ceder och kryddor. Silkeslena tanniner med ett runt, fint avslut.

Tack Farbror Elof!

/S

3 kommentarer:

  1. Var verkligen otroligt gott!! Bra vin med:) /O.

    SvaraRadera
  2. Färskpotatis -
    varifrån kom den?

    Sign Maskorosvin

    SvaraRadera
  3. Maskrosvin: den var nog från Billeberga, eller Farbror Elof.
    Smakade sommar, precis som maskrosvin...

    /S

    SvaraRadera