lördag 1 maj 2010

Valborgsmat


Blev inget partaj för mig på Valborg, är typ 20 år för gammal.
Blev ett gott vin istället. Och just ja, lite mat till.
Inget avancerat; fetaostbiffar med sallad och svamp med en touch av tryffelolja.
Gillar verkligen svamp, kanske mest för att det är vinvänligt.
Vinet blev ett rött från Montsant, en region i Katalonien, Spanien.
Kanske är Priorat mer känt, men också dyrare. Så titta gärna efter viner från just
Montsant, ofta är druvsammansättningen densamma men prislappen lite lägre.
Vinet, Les Sorts Vinyes Velles 2005 är köpt på plats. Vinyes Velles betyder "gamla stockar" på katalanska.
Druvor: 50 % Carginan, 35 % Grenache, 15 % Cabernet Sauvignon.
Har du inte vägarna förbi Montsant, så rekommenderas närmaste Systembolag.
Vintips kommer i nästa inlägg.
Skål och fortsatt skön helg.

/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar