torsdag 15 juli 2010

Sent om cider


Har återupptäckt hur gott det kan vara med en riktig kall och, självfallet, knastertorr cider.
Inspirerad av helgens besök i fina äppelriket Österlen och en god middag på restaurang Maritim i Simrishamn, blev min torsdagsdryck en kall, torr äppelcider från Kivik.

Min resa började i dryckens underbara värld började just med cider, mest sötsliskig sådan. Sedan gick det utför och vidare till klibbig alkoläsk. Såna står fortfarande fastkletade av allt socker på bolagets hyllor.

Kiviks torra Astrakancider smakar äpplen och must. Inga tillsatser, inget tjafs. Ingen fuskcider med inslag av kemiska hallon, blåbär eller smak av vanilj och kola.
Gott, kort och ja gott.

Därmed är min cidercirkel sluten.

Skål!

/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar