måndag 31 maj 2010

Ekologiskt och lite till



Fetzer och Bonterra är två vingårdar i Kalifornien som är helt ekologiska, och lite till.
Inget går till spillo. Allt återvinns.
Druvskalen, fröna och vinranksrester blir till kompost.
Regnvatten sparas i små dammar.
Solpaneler täcker stora delar av taken för att samla energi.
Flaskorna har fortfarande samma innehåll, 75 cl, men väger idag mindre då man övergott till den sk lättviktflaskan. Mindre material och lättare transport med andra ord.

Dagens föreläsare heter Ann Thrupp och är Organic Viticulture Manager. Be mig inte om en svensk översättning.
Hon tar oss genom vingårdarnas historia och hur man jobbar hårt, varje dag för att vara så miljövänlig som möjligt. En trend som jag tror kommit för att stanna, särskilt bland vingårdar.
En skål för det! Eller är de inte värda två... ?

På bilderna ser ni den nya lättviktsflaskan med ny etikett till höger, samt några viner ur den lite högre serien Bonterra.
Fetzer finns på bolaget, likaså Bonterra.

Importör är Philipson Söderberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar