lördag 3 juli 2010

Massa mat




Gårdagens lunch i varma Stockholm blev en riktigt bra hamburgare på Texas Burger.
Mitt på stekar..., förlåt Stureplan. En uteservering var ett måste.
Hamburgaren smakade som sitt hemland USA med mycket grönt, pommes och coleslaw.

När väl lunchen var i magen, planerades middagen. Omega 3 är ju nyttigt, så ett rejält fiskspett inhandlades på Högtorgshallarna. Den hamnade sen på min nya pryl, en bordsgrill och slank ner med en prestigecava från Raventos i Blanc. Det är bra att dricka mycket och ofta i värmen har jag hört.

Jag gillar Cava, bra Cava, Visst, det är inte Champagne, men ska då heller inte jämföras med det.
Elisabeth Raventos 2003 är en av gårdens bättre cuvéer, med över fyra på sin jästfällning. Fylligt, runt med fina mognadstoner som knäck, kola, svamp och nötter. 2002:an går numera att beställa, importör är Prime Wine.

Skål!

/S

2 kommentarer:

  1. Det var rejäla grillspett.
    Hur fick du fyr på kolen,
    använde du eldkastare som
    maskrosvinspappan

    SvaraRadera
  2. Hötorget är duktiga på grillspett.
    Det gäller att ha bra kol, inte surkål...
    Grillen fungerade för övrigt mkt bra, bättre en engångsgrillar!

    /S

    SvaraRadera