fredag 2 juli 2010

Grillat är godast


Sydafrika i teven och kött på grillen. Ser er sommar ut så?
Jag skippar teven men grillar gärna och fyller glaset med något kul.
Kul är det med viner som inte kostar så mycket men bara blir bättre och bättre.
Temat Sydafrika fortsätter när jag provade nya årgången av röda Roodeberg.
Så här säger vinmakaren om 2008:an:

Lägre andel Merlot – druvan visar sig sällan från sin bästa sida i Sydafrika och kan lätt ge vinet en grön, örtig ton.

• Högre andel druvmaterial från de nya, kustnära och svalare områdena sydöst om Cape Town för ökad struktur och elegans, gäller primärt Shirazinslaget i Roodeberg.

• Förändrad ekbehandling – kortare tid på fat men i gengäld högre kvalitet på eken, så gott som uteslutande fransk. 2008 har lagrats på ek 18 månader.


Jag provade och tycker vinet känns renare, fräschare och är nästintill befriat från
de där brända och rökiga tonerna som finns i så många viner från Sydafrika.
Vill du lägga exakt 87 kronor på ett bra rött, så varför inte Roodeberg?

Skål!

/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar